Rezultatet përfundimtare në komunat shqiptare në Maqedoni


E martë, 17 Tetor 2017

Shkup – Dje në Maqedoni u mbajtën zgjedhjet e gjashta lokale, të cilat në mënyrë të përgjithshme u realizuan në atmosferë të qetë dhe pa incidente të mëdha.

Disa nga partitë politike akuzuan për keqpërdorime të mëdha dhe mashtrime zgjedhore, siç janë blerja e votave dhe presionet e ndryshme ndaj votuesve. Ndërsa sipas organizatave joqeveritare të cilat kanë qenë vëzhguese të këtyre zgjedhjeve, në këtë proces zgjedhor ka pasur parregullsi të shumta, njofton Telegrafi Maqedoni.

Nga MPB gjatë ditës së djeshme informuan se ka pasur disa arrestime për shkak të përleshjeve fizike, fotografim të fletëvotimeve dhe shkelje tjera të procesit zgjedhor. Më poshtë i keni rezultatet përfundimtare nga komunat më të mëdha shqiptare:

Komuna e Tetovës:

3. Teuta Arifi, BDI = 13246

9. Adnan Neziri, ASH =4862

13. Goran Manojloski, OBRM-PDUKM = 6456

14. Bilall Kasami, Lëvizja Besa = 8755

15. Bardhyl Dauti, PDSH = 4564

Komuna e Gostivarit:

1. Lenka Jovanoska, PSDM = 208

2. Shpat Iseini, Koalicioni ASH = 1556

3. Nevzat Bejta, BDI = 12095

9. Arben Taravari, ASH = 11600

13. Dafina Stojanoska, OBRM-PDUKM = 3543

14. Asaf Ademi, Lëvizja Besa = 3104

15. Sebajdin Izairi, PDSH = 703

Komuna e Strugës:

3. Ramis Merko, BDI = 7916

9. Ziadin Sela, ASH= 9289

13. Sejad Solakoski, OBRM-PDUKM = 4149

14. Lavdrim Elmazi, Lëvizja Besa = 1060

15. Mendi Asani, PDSH = 53

19. Vasil Ashtalkoski, LSDM = 7140

Komuna e Dibrës:

2. Shkëlqim Xhafa, Koalicioni ASH = 328

3. Ruzhdi Lata, BDI = 3419

9. Arben Agolli, ASH = 2597

13. Dragan Kllopçevski, OBRM-PDUKM = 685

14. Xhemail Çupi, Lëvizja Besa = 1271

Komuna e Sarajit:

3. Blerim Bexhetia, BDI = 7957

9. Ekrem Alija, ASH = 3175

14.Bashkim Bakiu, Lëvizja Besa = 4578

15.Sefedin Aliu, PDSH = 277

Komuna e Haraçinës:

3. Isuf Bislimi, BDI = 1.025

9. Isen Ramadani, ASH = 841

14. Ali Ismaili, Lëvizja Besa = 272

19. Milikije Halimi, LSDM = 3.067

Komuna e Bogovinës:

3. Berzah Bejtulahu, BDI = 3817

9. Albon Xhemaili, ASH = 3118

14. Minur Asani, Lëvizja Besa = 2717

15. Elvir Iseni, PDSH = 1102

17. Vebi Xhemaili, PPD = 226

Komuna e Tearcës:

3. Isen Asani, BDI = 2.952

7. Vojo Gogovski, OBRM-PDUKM = 684

9. Nevzat Velii, ASH = 1.441

14. Amir Elezi, Lëvizja Besa = 2.317

15. Ruhan Ilazi, PDSH = 1.452

19. Bobi Petrushevski, LSDM = 708

Komuna e Studeniçanit:

3. Femi Jonuzi, BDI = 1812

9. Mexhit Imeri, ASH = 172

14. Rexhep Memeti, Lëvizja Besa = 1968

15. Azem Sadiki, PDSH = 2875

19. Akija Mustafovski, LSDM = 1332

Komuna e Zhelinës:

3. Fatmir Izairi, BDI = 4.009

9. Reshat Alii, ASH = 668

14. Blerim Sejdiu, Lëvizja Besa = 3.979

15. Sali Ajdini, PDSH = 323.

Etiketa: , , ,

Leave a Reply