Rregullatorët antitrust të BE-së i pyesin zhvilluesit për pagesat me Google App


E premte, 5 Gusht 2022

BRUKSEL – Rregullatorët antitrust të BE-së kanë pyetur zhvilluesit e aplikacioneve nëse ka dëmtuar biznesin e tyre kërcënimi i njësisë së Alphabet, i Google për të hequr aplikacionet nga Play Store nëse përdorin opsione të tjera pagese në vend të sistemit të tyre të faturimit, i thanë Reutersit dy njerëz të njohur me këtë çështje.

Kritikët thonë se tarifat e ngarkuara nga Google dhe Apple në dyqanet e tyre të aplikacioneve celulare janë të tepërta dhe u kushtojnë zhvilluesve miliarda dollarë në vit, një shenjë e fuqisë monopole të dy kompanive.

Pyetësorët iu dërguan zhvilluesve muajin e kaluar, thanë njerëzit.

Nga 16 pyetjet në dokument, disa mbulonin periudhën 2017-2021 dhe të tjera 2019-2021. Komisioni Europian nuk pranoi të komentojë. Google nuk iu përgjigj një kërkese me email për koment.

Gjigandi i teknologjisë amerikane ka thënë se aplikacionet do të hiqen nga dyqani i aplikacioneve duke filluar nga qershori i këtij viti nëse zhvilluesit nuk përdorin sistemin e tyre të faturimit.

Rregullatorët donin të dinin nëse ndryshimi i ka detyruar zhvilluesit të heqin opsionet e tjera të pagesës në favor të Google Billing dhe nëse migrimi i përdoruesve në një opsion tjetër pagese ka ndikuar në numrin e përdoruesve paraekzistues dhe aksesin e zhvilluesve në të dhëna.

Etiketa: ,
Të fundit