Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Rrënohet tërësisht muri në Mitrovicë [video]

Prizren Post | 15:06 - 05.02.2017

Mitrovicë – Muri që u ndërtua afër urës së Ibrit në Mitrovicë është rrënuar tërësisht.

Ky mur që u konsideruar ndarës për shqiptarët dhe serbët, tashmë është bërë rrafsh me tokë.

Eskavatorët kanë ardhur pak para orësh 12 dhe kanë filluar rrëinimin e tij, që zgjati më pak se një orë.
Në vend ngjarje ishte edhe shefja e zyrës së BE-së Nataliya Apostolova, e që e vlerësoi pozitiv rrëzimin e murit.

Po ashtu në vend ngjarje u pa edhe shefja e stafit të kryeministrit, Vlora Dumoshi.
Disa serbë lokal kishin dal ta shikonin rrënimin e murit, por pa shkaktuar ndonjë telashe.

Në vend ngjarje kishte forca të shtuara të Policisë së Kosovës dhe Karabinerë, transmeton lajmi.net.


Etiketa:
Arivisti Company