Senati do ta dorëzoj bitcoinin dhe ethereumin nën mbikëqyrje të rregullatorit të mallrave


E enjte, 4 Gusht 2022

WASHINGTON D.C. – Një projektligj i ri i prezantuar në Senatin e SHBA-ve do ta bënte Komisionin e Tregtisë së të Ardhmes së Mallrave (CFTC) rregullatorin e drejtpërdrejtë të kriptomonedhave më të mëdha.

Masa, e prezantuar nga demokratët dhe republikanët në Komitetin e Bujqësisë së Senatit, do t’i jepte rregullatorit të derivateve juridiksion ekskluziv mbi bitcoin dhe ether, dy kriptovalutat më të njohura, si dhe çdo produkt tjetër kripto që përcaktohet të jetë mall.

Gjithashtu do të kërkonte që kompanitë e tilla që ofrojnë platforma kriptosh të regjistrohen në CFTC, duke përfshirë ndërmjetësit, kujdestarët dhe shkëmbimet. Ky regjistrim do të vinte me kërkesa për të mbajtur çmime të drejta, për të parandaluar manipulimin e tregut, për të shmangur konfliktet e interesit dhe për të ruajtur “burimet e duhura financiare”, sipas një përshkrimi të projektligjit të dhënë nga senatorët.

Sponsorët e masës, duke përfshirë Kryetaren e Komitetit të Bujqësisë së Senatit, Debbie Stabenow dhe senatori John Boozman, republikani kryesor i panelit, argumentuan se ajo do të siguronte qartësinë rregullatore shumë të nevojshme për tregun e kriptove duke vendosur një pjesë të madhe të kontrollit të tij nën një rregullator të vetëm.

Etiketa: , , ,

Leave a Reply