SHBA-ja në vitin 1944: Kombi maqedonas nuk ekziston


E mërkurë, 29 Janar 2014

Shkup, 29 janar- Kombi maqedonas, atdheu maqedonas, Maqedonia autonome, vetëdija nacionale maqedonase… të gjitha janë demagogji e paarsyetuar dhe nuk është asnjë realitet etnik ose politik, por vetëm një maskë e qëllimeve agresive kundër Greqisë.

Kjo është një pjesë e postës diplomatike e dërguar nga Sekretari shtetëror i SHBA-ve në vitin 1944, deri te misionet amerikane.

Kjo letër që është dërguar më shumë se 70 vite më parë ende qëndron në faqen zyrtare të ministrisë së punëve të jashtme të Greqisë, si një arsyetim për strategjinë e publikuar në luftën kundër emrit./zhurnal/

Të fundit