Shefi i komitetit të kishës në Palestinë: Izraeli po zbaton planin e ‘gjenocidit’ kundër popullit tonë në Rripin e Gazës


E premte, 20 Tetor 2023

GAZA – Bombardimi i Izraelit ndaj Kishës Ortodokse Greke në Gaza tregon “synimet e tij për të asgjësuar popullin palestinez”, tha të enjten kreu i Komitetit të Lartë për Çështjet e Kishave në Palestinë.

Në një deklaratë të publikuar në faqen e saj zyrtare të premten herët, Ramzi Khoury “dënoi bombardimet izraelite të ambienteve të kishës ortodokse greke të Shën Porfirit në Gaza, ku rreth 500 muslimanë dhe të krishterë palestinezë po kërkojnë strehim”.

Ai shtoi se sulmi izraelit kishte në shënjestër ndërtesën e këshillit të kishës.

Deklarata theksoi gjithashtu se “vënia në shënjestër e vendeve të adhurimit përbën një krim lufte dhe ligji ndërkombëtar e bën të qartë se shtëpitë e adhurimit në asnjë rrethanë nuk mund t’i nënshtrohen sulmeve”.

Deklarata gjithashtu vuri në dukje rëndësinë historike të kishës.

“Kisha e Shën Porfirit është kisha e tretë më e vjetër në botë, e ndërtuar në vitin 425 të erës sonë dhe e rinovuar më vonë në 1856. Ajo ndodhet vetëm disa metra larg Spitalit Baptist Al Ahli, ku Izraeli kreu një masakër të tmerrshme të martën, duke rezultuar në masë vrasjen e qindra palestinezëve të pafajshëm”.

Etiketa: , ,
Të fundit