Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Si ta bëni fëmijën tuaj të lumtur

Prizren Post | 09:09 - 29.07.2013

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fëmijë të lumtur quhen ata fëmijë të cilët e shijojnë jetën, janë të ndjeshëm ndaj ngjarjeve dhe krijesave përreth, zotërojnë një komunikim të mírë me bashkëmoshatarët e tyre, shprehin në mënyrë të drejtë mendimet dhe ndjenjat e tyre, janë të suksesshëm në marrëdhëniet me të rriturit.

Nuk mërziten përballë ngritjeve dhe zbritjeve të jetës, janë të vendosur dhe pasqyrojnë alternativa të ndryshme zgjidhjeje për një çështe.
Formula e rritjes së një fëmije të lumtur fillon që në shtatzëni dhe zgjatet deri në periudhën e adoleshencës.

Prindër ja disa pika ku mund të mbështeteni për rritjen e fëmijëve të lumtur:
– Duhet të vendosni një lidhje të fortë me fëmijën që në momentin kur lind. Ajo lidhje fillon të formohet kur ju e merrni në krahë, flisni, e shikoni në sy. Ju mund t’ia tregoni dashurinë tuaj duke e marrë shpesh ne krahë.

– Rruga më e lehtë e Ilumturimit të një fëmije është të luash me të. Loja nuk është e thënë të ketë një objektiv. E rëndëshme është të kaloni kohën bashkë.
– Dhënia e mundësisë së zgjedhjes në tema të përshtatshme për moshën e tyre do të rrisë vetëbesimin etyre.

– Tregohuni të kujdesshëm që lavdërimet t’i bëni në kohën e duhur.
– Mos kaloni kohën bashkë vetëm për bërjen e detyrave, por edhe për zbavitie (si p.sh të shihni një film bashkë, të gatuani bashkë, të peshkoni, të shëtisni etj).


Bëni një koment

Arivisti Company