Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Si të shëroni duart e thata, të plasaritura nga larja e shpeshtë e duarve tuaja

Prizren Post | 07:44 - 23.01.2021

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Me lajme për gjithnjë e më shumë raste të mundshme të Coronavirusit, tani është koha për të dini se si është më së miri të lani duart.

Por, e gjithë kjo larje mund të të shqetësojë ose të bën të merresh me një çështje problematike tepër të zakonshme të lëkurës: lëkurë të thatë, kruajtëse, dhe lëkurë të dhimbshme në duar.

Çfarë shkakton duar të thata dhe të plasaritura?
Lëkura e thatë krijohet në duart tuaja, në thelb për të njëjtat arsye që ndodh diku tjetër në trupin tuaj, thotë Shari Marchbein, M.D, dermatologe dhe asistente klinike e profesorit të dermatologjisë në Shkollën e Mjekësisë në NY, transmeton Telegrafi.

Ja se si të shëroheni duart e thata dhe të plasaritura:
Përdorni sapunë të butë dore.
Lani duart me ujë të vakët.
Vendosni kremin e duarve në duar pak të lagura.
Përdorni diçka edhe më të fortë gjatë natës.
Vishni doreza kur pastroni.
Kushtojini vëmendje ambientit tuaj.
Nëse jeni të prekur nga ekzema, bisedoni me dermatologun tuaj.
/Telegrafi/


Bëni një koment