Simptomat e anemisë


E mërkurë, 16 Dhjetor 2020

Anemia e në gjuhën shqipe do të thotë pagjakësi. Klinikisht, diagnoza e anemisë vendoset kur ka ulje të nivelit të hemoglobinës.

Simptomat më të shpeshta të anemisë janë :Lodhja, ngjyra e lëkurës bëhet më e zbehtë, dhimbje koke, rrahje e shpejtë e zemres, marramendje, Çrregullimi i përqendrimit dhe frymëmarrjes, mpirje e duarve dhe këmbëve.

Trajtimi qëndron te shkaku, ku zakonisht më i shpeshti është mungesa e hekurit, prandaj është e nevojshme marrja e hekurit në rrugë orale.

Etiketa: