Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Sot bëhen 17 vjet nga masakra e Izbicës

Prizren Post | 11:14 - 28.03.2016

Sot bëhen 17 vjet që kur ndodhi masakra e Izbicës, ku u vranë 150 shqiptarë të Kosovës.

Në datat 25, 26, 27 mars të vitit 1999, UÇK-ja bëri rezistencë heroike ndaj forcave serbe, ndërsa më 28 mars ndodhi masakra e Izbicës.

Më 28 mars 1999, forcat serbe vranë dhe masakruan mizorisht 147 veta.

Masakra e Izbicës zë vend edhe në raportin e Departamentin të SHBA-së. Atë kohë u publikuan edhe fotografitë e bëra nga sateliti, në të cilat qartë shihen 147 varrezat e reja në Izbicë.

Pas masakrës, kufomat e të vrarëve, i varrosen fshataret e kësaj ane në fshatin Izbicë, mirëpo, forcat serbe, i zhvarrosin kufomat e të pushkatuarve, duke i dërguar në lokacione të ndryshme në Kosove e Serbi.


Etiketa:
Arivisti Company