Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Sot është Dita Botërore e Sindromës Down

Prizren Post | 07:41 - 21.03.2019

PRISHTINË – Shoqata Down Syndrome Kosova, organizon sot aktivitete në nderë të Ditës Botërore të sindromës Down.

Në kuadër të kësaj ngjarje edhe këtë vit organizohen aktivitete të cilat kanë për qëllim të ngrisin vetëdijen e qytetarëve mbi nevojat dhe realizimin e të drejtave të personave me sindromën Down, në kuadër të shënimit të Ditës Botërore.

Në kuadër të kësaj dite do të përurohen hapësirat e reja të Shoqatës Down Syndrome Kosova qendra në Prishtinë.

Në këtë aktivitet do të marrin pjesë Kryetari i Komunës së Prishtinës Shpend Ahmeti, së bashku me Drejtorin e Drejtorisë së Mirëqenies Sociale në Komunën e Prishtinës, Dren Kukaj si dhe Hajdar Hoxha, Drejtor Ekzekutiv në Ndërmarrjen Publike Banesore.

Po ashtu gjatë kësaj dite do të organizohet edhe konferenca “Aftësia e Kufizuar Intelektuale në Kosovë”.

Në kuadër të kësaj konference do të jenë të ftuar përfaqësues të institucioneve qendrore të Republikës së Kosovës, njohës të fushës së Aftësisë së Kufizuar intelektuale në Kosovë si dhe aktivistë dhe mbështetës të kauzës sonë.

Kjo Konferencë organizohet në kuadër të projektit “Mëso më Mbështet Mua”, që zbatohet nga Shoqata Down Syndrome Kosova.

Projekti financohet nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, bashkë-financohet nga Agjencia Suedeze për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar (SIDA), dhe mbështetet nga Save the Children në Kosovë në bashkëpunim me Qendrën Evropiane për Politika të Mirëqenies Sociale dhe Kërkim.


Etiketa:
Arivisti Company