Stanford kërkon falje për planin e vaksinës, la jashtë shumë mjekë të frontit të parë


E shtunë, 19 Dhjetor 2020

PALO ALTO – Kujdesi Shëndetësor i Stanfordit kërkoi falje të premten për një plan që la gati të gjithë mjekët e rinj të vijës së parë të frontit jashtë ruandit të parë të vaksinimeve të koronavirusit.

Qendra mjekësore në Palo Alto, Kaliforni, premtoi një rregullim të menjëhershëm që do të zhvendoste mjekët në valën e parë të vaksinimit.

Kthimi i Stanfordit pasoi një demonstrim të ashpër nga disa prej mjekëve, të cilët kërkuan të dinë pse punëtorët e tjerë të kujdesit shëndetësor – përfshirë patologët dhe radiologët që nuk marrin pjesë në pacientët me covid-19 – do të vaksinoheshin para tyre.

Protesta në Stanford mund të parashikojë mosmarrëveshje të ngjashme në të gjithë vendin ndërsa qeveria federale dhe shtetet fillojnë procesin e mundimshëm të shpërndarjes së furnizimeve të kufizuara të vaksinave të para, shkruan Washington Post.

Etiketa: , , , , ,
Të fundit