Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Taktikat para finales së dialogut

Prizren Post | 19:25 - 11.07.2018

Veprimet që së fundmi po bëjnë autoritetet në Kosovë dhe në Serbi, sinjalizojnë se të dy palët po përgatiten për fazën e fundit të dialogut në Bruksel, vlerësojnë njohësit e zhvillimeve politike, shqiptarë dhe serbë.

Sipas tyre, përplasjet verbale ndërmjet autoriteteve të Kosovës dhe të Serbisë, presioni i Beogradit ndaj pjesëtarëve serbë të Forcave të Sigurisë së Kosovës që ta braktisin këtë forcë, reagimet e autoriteteve të Kosovës lidhur me këtë çështje, ndalimi nga institucionet e rendit të pjesëtarëve të komunitetit serbë në rajonin e Gjilanit, si dhe deklaratat me tone kërcënuese për braktisje të dialogut nga ana e Beogradit, në fakt janë tensione të reja, por të shkurta, për pozicionim në fazën e fundit të dialogut.


Etiketa:
Arivisti Company