Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Te bota perëndimore ”Civilizuese” njeriu ka vdekur… kurse tek muslimanët imani!!!

Prizren Post | 00:54 - 31.12.2016

Savash VELIU

Sot te Bota ”civilizuese” ka vdekur njeriu për tok dhe total është i degjeneruar në etik e moral dhe kërkon me çdo kusht ate të ngjall e të bëj sërish të ndërgjegjsuar e të qytetruar se ndryshe zbën.

Sot Qyteti i dytë më i madh i Sirisë Aleppo dramatike, është ndëshkuar më keq se një kohë më herët, Srebrenica boshnjake.
Bota këtë shtet qytet nga ekzistenca e ka ‘Shlyer” sëbashku me popullin e tij civil dhe është i shpallur “Tokë e Djegur”! Sot Aleppo (Halebi) është “gërmadh njerëzore” e të “qytetruarve” !!!

Po ç’farë bëjnë Muslimanët? … Asgjë!

Sot Muslimanët janë xhveshur nga çdo normë morale e fetare duke humbur çdo kredo i të qenurit shembull ciivilizimi qytetrues ngase është strukur qoshit ku belbëzon fjalë shterpe dhe boshe pakuptim drejt Zotit. Këto fjalë boshe sot pa vepër praktike nuk merren kurrë në konsiderat te Zoti.

Derisa muslimanët të strukur në fetarizëm dhe mes’hebizëm brenda xhamisë merren, me mjekër, me pantolle e me tespihët në dorë kurrë e keqja nga ne nuk do të dëbohet.

Muslimani fetarist i mbushur vetëm me frymë /gas/ e jo me dituri që prodhon ide të ndryshme me afate kohësh do të jetë i gjykuar të mbetet rrenegat. Një Model i jetesës së muslimanit të strukur nën lurkun e fetarizmit do të sjell që gjithnjë të luftohemi ose të luftojmë njëri-tjetrin. Kjo shkaku se, mendësisht dhe shpirtërisht jemi deformuar nga psudofetarizmi që lind radikalizëm ekstrem që drejton dhunshëm te ZOTI!!! …

Kështu derisa Mendja dhe Dëshirat nuk janë konciz në një Vij të pranuar, atëherë nuk do të jenë në Paqe. Mendja dhe Dëshirat duhet të jenë në korelacionin e pajtushmëris dhe Harmonis së plotë. Nuk mund të gjesh jetë të rehatshme, të paqshme e të lumtur derisa muslimani nuk i përkushtohet shkencës që prodhon IDE praktike dhe Aftësi mendore duke ngritur zërin e Hakikatit lartë mbi të gjithë si amanet i dhuruar besimtarit në të drejtën…

Sot ka arritur Qeveria Sioniste të shkatërron Edukimin e Botës Islame sepse u frikohen zgjerimit të edukimit ngase me popullin e paarsimuar ma lehtë Manipulohet!

Dmth, është kjo kohë që muslimanët sot janë boshatisur brenda nga Imani dhe kanë mbetur kufomë e gjallë që zvarritet deri tek VARRI i cili detyrimisht nuk na ik!

“Nëse humbë jetën është tragjedi. Po humbe pjesën e trupit është fatkeqësi. Po humbe KOHEN, ështe Katastrof ngase Koha është Esenca e Jetës. Sot ne jemi duke humbur ate më të shtrenjtën KOHEN, Fatkeqësisht!!!

*Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e Prizren Post.


Etiketa:
Arivisti Company