Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Telekomi duhet t’i ulë pagat deri në 20%

Prizren Post | 15:14 - 19.06.2018

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Prishtinë – Kryesuesja e Bordit të Telekomit të Kosovës, Besa Shatri-Berisha, në një intervistë për Telegrafin me gazetarin Lulzim Ahmeti ka thënë se duhet të ulën shpenzimet e personelit me një mesatare prej 20 për qind.

“Janë dy zgjidhje, ose t’i ulim shpenzimet dhe t’i marrim një sërë masa dhe të dalim nga kriza ose ta dërgojmë Telekomin në falimentim, pra zgjidhje tjetër në këtë mes nuk ka. Ne jemi për mirëqenien e punëtorëve që këta 2,300 punëtorë ta vazhdojnë punën, mirëpo duhet dhe mirëkuptim dhe nga ata, pra duhet të ulën shpenzimet e personelit me një mesatare prej 20 për qind”, tha Shatri-Berisha.

Ajo kërkon që duhet të ketë mirëkuptim nga punëtorët, përndryshe Telekomi është në rrezik të falimentimit.

“Ne presim që punëtorët të na kuptojnë për gjendjen në të cilën jemi, është iluzion të thuhet që një kompani si Telekomi nuk mund të falimentoj, por Telekomi është në rrezik real të falimentimit”, tha ajo.


Etiketa:

Bëni një koment