Tërhiqet Trump, do të ndalojë ndarjen e fëmijëve nga prindërit


E mërkurë, 20 Qershor 2018

Washington – Presidenti Amerikan, Donald Trump, premtoi të marrë masa kundër ndarjes së fëmijëve nga prindërit emigrantë, të kapur në kufi.

Vendimi erdhi pas reagimeve të shumta nga e gjithë bota, që e quajtën atë masë si tepër mizore, si dhe pas një mbledhjeje të mbajtur nga demokratët që njoftuan hartimin e Aktit për Bashkimin e Familjeve.

“Do të firmosim diçka për ta ndaluar këtë. Kjo ka 50 vite që vazhdon”, tha ai për gazetarët në Shtëpinë e Bardhë, njofton TCH.

Por duke miratuar këtë ligj, Trump kundërshton veten. Një ditë më parë ai thoshte që i kishte duart e lidhura e që s’mund të bënte gjë, pasi nevojitej bashkëpunimi i demokratëve. Ndërsa tani po lëshon një urdhër ekzekutiv.

Departamenti i Sigurisë Kombëtare e ka hartuar këtë urdhër ekzekutiv për ta ndaluar praktikën e ndarjes së familjeve, por përmbajtja është ende e paqartë.

Etiketa: , , ,
Të fundit