Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Top 10 universitetet më të mira gjatë vitit 2015

Prizren Post | 16:03 - 28.01.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nga lista e Times për renditjen e universiteteve për Arsim të Lartë dhe Edukim 2015-16, për kualitetin e edukimit në universitete, hulumtim etj.


Për vitin akademik 2015-16 është bërë vlerësimi i 800 universiteteve në 70 vende të ndryshme të botës.

Më poshtë ju sjellim listën e top 10 universiteteve të para:

#1 California Institute of Technology (Caltech)

California Institute of Technology (Caltech) – SHBA
Renditja në shtet: #1 / SHBA

#2 Oxford University

Oxford University - Angli
Renditja në shtet: #1 / Angli

#3 Stanford University

Stanford University - SHBA
Renditja në shtet: #2 / SHBA

#4 Cambridge University

Cambridge University - Angli
Renditja në shtet: #2 / Angli

#5 Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Massachusetts Institute of Technology (MIT) - SHBA
Renditja në shtet: #3 / SHBA

#6 Harvard University

Harvard University - SHBA
Renditja në shtet: #4 / SHBA

#7 Princeton University

Princeton University - SHBA
Renditja në shtet: #5 / SHBA

#8 The Imperial College London

The Imperial College London - Angli
Renditja në shtet: #3 / Angli

#9 ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich

ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich - Zvicër
Renditja në shtet: #1 / Zvicër

#10 University of Chicago

University of Chicago - SHBA
Renditja në shtet: #6 / SHBA

|Prizren Post|


Bëni një koment