Unë votoj për Behgjet PACOLLI Personi i vitit 2013 nga bota shqiptare!

Unë votoj për Behgjet PACOLLI Personi i vitit 2013 nga bota shqiptare!

  • Jo (60%, 102 Vota)
  • Po (40%, 67 Vota)

Numri i votuesve: 169

Loading ... Loading ...

Behgjet Pacolli është biznesmen dhe politikan shqiptar nga Kosova. Behgjet Pacolli ka qenë President i Kosovës.

Behgjeti është një sipërmarrës i dalluar shqiptar veprimtaria e të cilit shtrihet edhe në nivel ndërkomtarë. Është president dhe CEO i Mabetex Grup, kompani konstruksioni dhe inxhinieri civile me qendër në Zvicër. Përpos angazhimit të tij sipërmarrje të ndërtimtaris, Pacolli është i angazhuar gjithashtu si president i partisë së katërt më të madhe në Kosovë të quajtur AKR-Aleanca Kosova e Re. Thuhet që ai është shqiptari më i pasur në botë me shtetësi nga trojet shqiptare.

Në vitet e ’70-ta ai emigroi në Hamburg, Gjermani ku u diplomua në ekonomi, si dhe specializoi në marketing dhe menaxhim. Në vitin 1974, përfundoi shërbimin ushtarak si dhe u rikthye në Kosovë. Më 1990, ai themeloi Mabetex Project Management, kompani konstruksioni e bazuar në Lugano, Zvicër.

Pacolli është nderkombtarisht i njohur për punën e tij në lirimin e pengjeve që jane mbajtur në Afghanistan.
Pacolli ka qene i martuar me vajzen italo-shqipetare Anna Oxa, nga 1999 deri me 2002. Momentalisht ai është i martuar, dhe është baba i nje djali si dhe tre vajzave.
Më 1993 Pacolli themeloi “Les Enfants du Sakha” i cili ishte nje fond i ngritur në ndihmë të fëmijëve.

Fondacioni humanitar i Z.Pacolli “Behgjet Pacolli” ka ndërtuar dhe furnizuar Universitetin Amerikan te Kosoves, ne Prishtine.

Etiketa: ,

Leave a Reply