Unë votoj për Fatmir LIMAJ | Personi i vitit 2016 nga bota shqiptare!


E diel, 25 Dhjetor 2016

Unë votoj për Fatmir LIMAJ | Personi i vitit 2016 nga bota shqiptare!

  • Jo (73%, 425 Vota)
  • Po (27%, 159 Vota)

Numri i votuesve: 584

Loading ... Loading ...

Fatmir Limaj u lind me 04.02.1971 në Banjë të Malishevës. Shkollën fillore e kreu në vendlindje. Në moshën 15 vjeqare shpërngulet në Prishtinë ku kryen shkollën e mesme dhe pastaj edhe Fakultetin Juridik. Në vitin 2008
magjistron në të Drejtën Kushtetuese dhe Administrative në Universitetin e Prishtinës.

Fatmir Limaj ishte njëri nga udhëheqësit e lëvizjes studentore të viteve 1988- 1990.

Fatmir Limaj ishte një nga iniciatorët dhe pjesmarrës i lëvizjes studentore për pajtimin e gjaqeve në Kosovë.

Pas krijimit të partive politike në Kosovë ka qenë pjesmarrës aktiv i organizimit të rinisë nëpër shoqata të atëhershme rinore siq është parlamenti rinor i cili pastaj u shëndrrua në parti
parlamentare 1992-1995.

Në vitin 1996 Fatmiri së bashku me një grup shokësh të ngusht i’u bashkuan Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe kështu banesa e tij në qendër të Prishtinës u bë një nga bazat kryesore të UÇK-së.

Ishte themelues i njësitit ushtarak “Çeliku” të UÇK-së.

Me 2 gusht 1998 u shpall komandant i brigadës 121, nga 24 nëntor 1998 anëtar i shtabit të përgjithshëm të UÇK-së.

Me 30 mars 1999 emërohet zv.ministër i mbrojtjës i Qeverisë së Përkoshme të Kosovës .

Udhëheqës i Operacionit më të madhë dhe vendimtar të quajtur SHIGJETA në kufirin Kosovë-Shqipëri.

Njëri nga antarët kryesor të delegacionit të UÇK në bisedimet me NATO
për transformimin dhe demilitarizimin e UÇK, nga të cilat bisedime dolën Trupat e Mbrojtjës së Kosovës, sot Forcat Mbrojtëse të Kosovës dhe Ushtrisë së ardhshme të Kosovës.

Nga viti 2000 anëtar i këshillit transitor të Kosovës.

Nga viti 2001 deputet i parlamentit të Republikës së Kosovës.

Anëtar i delegacionit të Kosovës në negociatat për statusin
përfundimtar të Kosovës në Vien, nga të cilat bisedime doli pakoja e Ahtisarit e më pas Pavarësia e Kosovës.

Nënshkrues i Deklaratës së Pavarsisë me 2008 si deputet i Parlamentit të Kosovës.

Nga 2008 deri me 2011, Ministër i Transportit të Qeverisë së parë të Kosovës së pavarur.

Në nëntor të vitit 2012, nderohet me qmimin qytetar nderi i Bashkisë së Vlorës.

Në maj të vitit 2014, nderohet me titullin “Doktor Honoris Causa” nga Universiteti i Tiranës.

Aktualisht Deputet i Parlamentit të Kosovës dhe Kryetar i NISMA për Kosovën.

Të fundit