Unë votoj për Marin MEMA | Personi i vitit 2016 nga bota shqiptare!


E diel, 25 Dhjetor 2016

Unë votoj për Marin MEMA | Personi i vitit 2016 nga bota shqiptare!

  • Jo (17%, 63 Vota)
  • Po (83%, 317 Vota)

Numri i votuesve: 380

Loading ... Loading ...

Marin Mema ka lindur më 22 mars 1981 në Tiranë, është një gazetar shqiptar.

Është diplomuar për gazetari në korrik të vitit 2003 pranë Departamentit të Gazetarisë në Fakultetin e Histori-Filologjisë të Universitetit të Tiranës. Është gjithashtu titullar i një Masteri për Shkenca politike dhe marrdhenie nderkombetare.

Marin Mema punon aktualisht gazetar pranë Departamentit të Informacionit në Top Channel dhe boton rregullisht opinione në disa te përditëshme. Prej vitit 2009 është realizues i ciklit te reportazheve “Shqiperia Tjeter” qe transmetohen ne Top Channel dhe Top News. Marin Mema është realizues gjithashtu i një sërë dokumentarësh si ai “Shqiponjat kufitare” për shqiptarët në Sanxhakun e Serbisë, Gjurmët e historisë per zonat dhe fshatrat e shqiptarëve në Greqi (Bellkamen, Negovan, Follorine, Kostur) Çameria, përse kanë frikë grekët (ku jepet jeta e sotme ne këto zona dhe gjurmët që nuk janë shuar) Manastiri në Maqedoni, Sarajevo në Bosnje, Ulqini, Plava dhe Gucia, Reka, Dibra e madhe, komunitetet shqiptare ne SHBA, Itali, Greqi, Maqedoni, Mal të zi, Serbi, Turqi e me tej kanë qënë në fokus te dokumentarëve dhe reportazheve.

Në gusht 2012 është shpallur non grata nga shteti Grek si pasojë e emisioneve të tij.

Fitues i disa çmimeve të gazetarise.

Të fundit