Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

VMRO e LSDM, përplasen për “Sheshin Maqedonia”

Prizren Post | 14:01 - 05.06.2014

Shkup – Lidhja Socialdemokrate e Maqedonisë (LSDM) vlerëson se Qeveria e Nikolla Gruevski dhe kryetari i Qytetit të Shkupit, Koce Trajanovski vazhdojnë të injorojnë vullnetin e shprehur të qytetarëve të Qendrës, të cilët në mënyrë të qartë kundërshtojnë projektin Shkupi 2014.

“Ku është logjika e shpenzimit të parave publike për ngritjen e një burimi të ri në sheshin ‘Maqedonia’ ndërkohë që një burim i tillë tashmë ekziston pranë ‘luftëtarit në kalë’. Kjo ka kuptim vetëm për çështjet e dallavereve të biznesit të kryeministrit dhe të Trajanovskit”, ka vlerësuar LSDM.

Sipas partisë opozitare, kjo tregon për shpenzime të kota të parave, ndërkohë që mund të përdoret energjia efikase fasadë.
Pas kësaj ka reaguar VMRO-DPMNE, e cila ka theksuar se kuptojnë zhgënjimin e LSDM-së për shkak të mungesës së ideve dhe të projekteve në komunat që i drejton, ndërsa drejton “kritika të pabaza” në komunat e tjera.

“Sheshi” Maqedonia’ i përket të gjithë qytetarëve të qytetit dhe të Republikës së Maqedonisë. Sheshi nuk i përket vetëm anëtarëve të LSDM, as Andrej Zhernovskit. Koce Trajanovski i fiton zgjedhjet lokale në Shkup, edhe sigurisht edhe në Qendër”, theksohet në reagimin e VMRO-së.

Partia vlerëson se këto projekte janë botuar dhe të njohura për një kohë të gjatë nga publiku.

“Nga atëherë kaluan dy cikleve zgjedhore në të cilat qytetarët dhanë mbështetje të qartë të VMRO-DPMNE dhe projekteve që ofrojnë në programet e tyre”, theksohet deklaratën e VMRO-DPMNE-së.

Një skuadër nga Qyteti i Shkupit i filloi sot punimet për ndërtimin e të ashtuquajturës “Shadërvan i vallëzues” ose “Jumping Jet” në sheshin “Maqedonia” në hapësirën ndërmjet shadërvanit “Ushtari mbi kalë” dhe hyrjes te “Ura e Gurit”./zhurnal/


Etiketa:
Arivisti Company