Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Zafir Berisha: S`kemi pse i frikësohemi Gjykatës Speciale

Prizren Post | 18:56 - 12.04.2014

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Berisha ka thënë se Kosova nuk ka fuqi juridike dhe politike për ta kundërshtuar këtë Gjykatë Speciale.

“Tashmë gjithçka është vonë. Fajin kryesor për këtë e kanë njerëzit të cilët kanë lejuar që Kosova të vijë deri para një akti të kryer. Kosova nuk ka as fuqi politike e as juridike për ta ndaluar themelimin e këtij tribunali. Përndryshe, themelimi i çfarëdo tribunali, i cili krijohet ekskluzivisht për UÇK-në, është atak që i bëhet luftës çlirimtare, për kohën kur dihet se kush ka bërë krime në Kosovë, shkruan Epoka e re.

Gjykata ndërkombëtare ka funksionuar në Kosovë dhe faktikisht vazhdon të funksionojë. Unë s’i kam të qarta detajet e këtij tribunali. Nuk e di se me çfarë do të merret ky tribunal, apo gjykatë speciale”, ka deklaruar Berisha. Ai ka thënë se edhe po të jetë kundër kësaj Gjykate Speciale çdo gjë ka marrë fund. “Edhe po të jem kundër, kjo çështje tashmë është punë e kryer”, është shprehur Berisha.

Në këtë kontekst, Berisha ka thënë se kjo gjykatë mund ta dëmtojë imazhin e Kosovës. “Padyshim. Një tribunal i cili bëhet ekskluzivisht për UÇK-në e dëmton imazhin e Kosovës. Nuk ka kurrfarë logjike të krijohet një tribunal ose gjykatë speciale e cila merret ekskluzivisht vetëm me njërën palë, kur dihet se agresori ka qenë Serbia. Nëse Dick Marty pretendon se ka pasur krime, kur dihet se UÇK-ja ka bërë luftë çlirimtare, kurse Serbia ka qenë okupatore, e cila ka bërë luftë gjenocidale në Kosovë. Për vetë faktin se ky tribunal do të merret me krimet e supozuara të Dick Martit nga UÇK-ja, faktikisht është një imazh i keq për luftën çlirimtare”, ka theksuar Berisha.

Por, ish-komandanti i UÇK-së në Zonën e Vërrinit në Prizren, Zafir Berisha, është shprehur i bindur se UÇK-ja ka bërë luftë të pastër dhe çlirimtare. Sipas tij, të gjitha akuzat e ngritura kundër luftëtarëve të lirisë bazën e kanë në Beograd. “2 milionë për qind jam i bindur se UÇK-ja ka bërë luftë të pastër dhe nuk kemi kurrfarë arsye të fiksohemi. Gjykatat e UNMIK-ut dhe EULEX-it kanë dështuar në ndjekjet që kanë bërë për shkak se 90 për qind e dosjeve janë bërë nga Serbia. Këtu ka qenë dështimi i gjykatës ndërkombëtare. Në kemi rastin e Haradinajt dhe Limjat, ku shumë dosje dhe dëshmitarë që kanë dëshmuar kundër tyre kanë që të ndikuar nga Serbia. Dyshoj se edhe me këtë rast, me tribunalin që po pretendohet të krijohet, dosjet për ndjekje e kanë bazën në Beograd”, ka thënë Berisha.


Etiketa:

Bëni një koment