Erdogan: Operacija “Štit Eufrata” za cilj ima terorističke organizacije ISIS i PYD

erdo

Ankara – Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari da terorističke organizacije ISIS i PYD, koja je sirijski ogranak terorističke organizacije PKK, vrše masakre i siju smrt na posdručjima na kojima se nalaze, a cilj opsežne operacije “Štit Eufrata” je neutralisanje terorističkih elemenata, javlja Anadolu Agency (AA).

“Oni koji masakre civila u Siriji predstavljaju kao borbu protiv terorizma, umjesto da se bore protiv terorističkih organizacija ISIS i PYD, sami sebe varaju. To su isti oni koji prikrivaju svoje zločine optužujući Tursku da podržava neke terorističke organizacije, dok se mi svim snagama trudimo pomoći ugroženima. Zbog toga je ubijeno 53 naših građana u Gaziantepu. proklet bio odakle god dolazio, ko god bio počinilac tog zločina. U posljednje vrijeme gledate na televiziji da obučavaju djecu od 12, 13, 14 godina da postanu bombaši samoubice. Oni su prokleti i Bog će ih kazniti”, rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je dodoao kako niko neće uspjeti podijeliti turski narod, oboriti zastavu ove zemlje niti ugasiti njene ezane.

“Ponovo vam poručujem da nećete uspjeti. Nećete uspjeti podijeliti naš narod, nećete uspjeti skinuti našu zastavu, nećete uspjeti rasparčati našu domovinu, nećete uspjeti uništiti našu državu, niti ugasiti naše ezane. Nećete učiniti da ova zemlja padne na koljena niti ugnjetavati ovaj narod”, poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Etiketa: , ,