Hrvatski mediji hvale pekara velikoga srca sa Kosova (VIDEO)

romaja

Zagreb – Hrvatski mediji i dalje naveliko pišu o humanosti Azgana Qenaja, pekara sa Kosova koji živi u Zagrebu. Svakog jutra oko šest sati, čim otvori pekaru, već godinama po besplatan hljeb Azganu dolaze zagrebačke porodice koje trpe strašnu neimaštinu.


Vlasnik pekare Romaja na zagrebačkoj Trešnjevci, Azgan Qenaj (42), uz osmijeh i toplu riječ svakog dana besplatno daje jučerašnji hljeb prenzionerima i siromasima koji to zatraže. Tako pomaže 15 porodica.

DOBRI PEKAR S TREŠNJEVKE :-)Ma on nije dobar, on je predobar. I kao takav susreo se s nemilosrdnom hladnom državom. Do sada je platio 300 000 kuna kazne jer nije htio bacati kruh već ga je dijelio onima koji su ga željni. Kazne nisu mogle zatomiti njegovu dobrotu. Od danas se na darovanu hranu ne plaća PDV i pekar s Trešnjevke bez straha od kazni može nastaviti pomagati ljudima.Azgan Qenaj…

Posted by Hrvatska uživo on Wednesday, December 9, 2015

Qenaj je bio gost u emisiji “Hrvatska uživo” na javnoj hrvatskoj televiziji HRT, a njegovu ispovijest je prenio i hrvatski portal “Index.hr”.

“U Zagrebu i u Hrvatskoj ima dosta ljudi koji su gladni, a ja sam uložio dosta i truda i finansija da hljeb ne završi u smeću”, rekao je Azgan Qenaj, pekar iz naselja Trešnjevka u Zagrebu, koji je postao poznat po svojem velikodušnom darivanju hljeba siromašnima.

Za njegovo veliko srce država Hrvatska nije imala razumijevanja pa je zbog dijeljenja hljeba morao platiti kazne u visini od čak 300 hiljada kuna (oko 40 hiljada eura), no nije požalio. Hljeb koji mu ostaje nakon radnog vremena siromašnima dijeli već 18 godina, a nerijetko ga ispred njegove pekare čeka i po dvadeset sugrađana, rekao je u emisiji Hrvatska uživo.

“Svaki dan po kruh dolazi sve više i više ljudi. Dolaze i djeca, vjerojatno ih šalju roditelji, ali prosjek je od 40 do 70 godina”, rekao je Qenaj, koji je još 2009. godine dobio priznanje “Ponos Hrvatske”.

Zbog velikih kazni koje je morao platiti bio je prisiljen godinu dana svoju pekaru dati u najam, ali sada ponovo radi i ne odustaje.

Nakon što je na darovanu hranu napokon ukinuto plaćanje PDV-a, dobri pekar s Trešnjevke se nada da će mu se u njegovim nastojanjima pridružiti i mnogi drugi.

Etiketa: , ,