Istanbul: U terorističkom napadu automobilom bombom ranjeno blizu 40 policajaca

ista

Istanbul – Blizu 40 policajaca ranjeno je u večerašnjem napadu automobilom bombom u istanbulskoj četvrti Bešiktaš, u blizini stadiona Vodafone Arena, javlja Anadolu Agency (AA).

Meta napada koji je izveden u 22.30 sati po lokalnom vremenu bio je policijski autobus, u kojem su se nalazili pripadnici specijalne jedinice policije koji su radili na obezbjeđenju večerašnje utakmice turske Super toto lige između Besiktasa i Bursaspora.

Do napada na policajce došlo je nakon završetka fudbalske utakmice. Na mjestu napada je i šef istanbulske policije Mustafa Caliskan, a ranjeni su zbrinuti u obližnjim bolnicama. Snažna eksplozija se čula iz više istanbulskih četvrti.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu potvrdio je večeras da je došlo do napada automobilom bombom u Istanbulu u kojem je ranjeno najmanje 40 osoba.

Dvije odvojene eksplozije odjeknule su u blizini stadiona Nogometnog kluba Besiktas, Vodafone Arene.

Prema njegovim riječima, napadi su se dogodili nakon što su se razišli navijači Bursaspora u blizini mjesta gdje su nalazile jedinice specijalne policije koje su radile na obezbjeđenju događaja.

“Ima oko 40 ranjenih. Nemamo informacije o smrtno stradalim. Nadamo se da ih neće biti. Ranjeni su policajci”, rekao je Soylu.

Prema do sada dostupnim informacijama, radi se o dvije odvojene eksplozije.

“Napad je izveden na autobus jedinice specijalne policije koji se nalazio na prometnoj lokaciji”, kazao je Soylu i dodao da se napad dogodio nakon što su stadion napustili navijači Bursaspora.

Ministar Soylu je iz Ankare krenuo u Istanbul.

Etiketa: ,