| 03:22 - 18.10.2013

Mr. Bean primio islam

Mr. Bean

‘Kralj’ komedije, Mr. Bean je obznanio i izjavio da je islam primio. Jučer su razni mediji, društvene mreže kao i web-sajtovi prenosili vijest da je popularni i svjetsko poznati komičar Rowan Atkinson, poznatiji kao Mr. Bean islam primio.
Sa ovom viješću i prelaskom na islam poznati i čuveni komičar ‘Mr. Bean’ je iznenadio publiku, svoje ljubitelje pa čak i one bližnje oko sebe.
Ono što je zanimljivo u ovom slučaju je to što je nedavno snimani i emitovani film u kojem se vrijeđa i ismijava Poslanik s.a.v.s., upravo bio glavni razlog njegovog prelaska na islam, upravo taj film ga je nagnao i podstakao da izučava i proučava ‘učitelja’ čovječanstva, neka je mir i spas na njega, njegovu porodicu i plemenite ashabe, a na pitanje nekih novinara i tv kanala o svom prelasku na islam odgovor je bio podizanjem jednog prsta.
Šejh Rašid el-Ganuši je poslao telegram čestitke Mr. Beanu, inače ovaj šejh je tokom boravka u Londonu uspostavio kontakt sa komičarem kojeg je savjetovao i u islam pozivao, a na kraju je Allah otvorio srce ovog svjetskog poznatog glumca da primi islam, nakon što je uvidio i uvjerio u njegovu istinitost.
Molimo Allaha da je ova vijest tačna i da se potvrdi, a da ovog novog našeg brata u islamu i na istini učvrsti, islam nije potreban nekoga, jer će opstati i ostati do Sudnjeg dana i čitavim svijetom će zavladati, ali su ljudi kao i čovječanstvo potrebni upute i islama, i ovo je samo u nizu dokaza istinitosti islama i jasnog pravoga puta, a svatko onaj ko želi da se spasi i bude iskren u tome lako će ga uvidjeti, spoznati i pronaći.
Vijesti ummeta


Arivisti Company