Odnosi sa Ramom narušeni, ali će se uskoro sastati sa Kurtijem


Četvrtak, 6 Jula 2023

PRIŠTINA – Predsjednik parlamenta Gljauk Konjufca izjavio je da su odnosi premijera Aljbin Kurtija sa premijerom Albanije Edijem Ramom povrijeđeni, ali prema njegovim riječima, nisu toliko pogoršani da se ne bi sreli.

On je u četvrtak medijima rekao da će se Kurti “uskoro” sastati sa Ramom, jer bi to, prema njegovim riječima, trebalo sagledati iz ugla interesa između dvije zemlje.

“Uskoro će to biti popravljeno, uskoro će se sastati”, rekao je.

„…Kosovo je uvek činilo ogromne korake u svom cilju, u svakom trenutku, sve dok je Republika Albanija ostala. Sećam se samo 2-3 momenta iz 90-ih, čak i za vreme predsednika Rugove, kada je Albanija naišla na Kosovo. To su bili vrlo rijetki slučajevi”, izjavio je Konjufca.

Predsednik Skupštine je pomenuo “krizu” koju je, prema njegovim rečima, Kosovo imalo sa Albanijom

„Bilo je samo jedan ili dva krizna momenta, kada je albanski premijer išao protiv predsednika ili ministara… imali smo krizu 2017. godine, kada se činilo da je za Kosovo i Republika Albanija na putu. strani teritorijalne razmjene. Mislim da je to štetilo Republici Kosovo. Mislim da mu je i ideja ‘Otvorenog Balkana’ nanijela štetu. Jer ovo je drugačije od onoga što treba Kosovu. A sada je treće šta šteti Republici Kosovo, kada smo mi u pravu i gde nas ni Republika Albanija ne razume. Od ovoga nema pozitivnih stvari, sa ovim pozicijama Kosovo može samo da bude oštećeno”./kosova.info

Etiketa: , , , ,