Osumnjičeni u slučaju “Stentovi” i dalje na čelu klinika i bolnica


Utorak, 2 Februara 2016

kardiologija

Priština – I dalje je na čelu Klinike za kardiologiju Gani Barjaktari, sada već osumnjičeni u slučaju “Stentova”, dok je drugi osumnjičeni, Besim Guda v.d. direktora Regionalne bolnice u Gnjilanu. Udruženje za zaštitu pacijenata, u međuvremenu, je zatražilo da barem ovi rukovodioci budu suspendovani sa svojih pozicija…


Gani Barjaktari je i dalje direktor Klinike za kardiologiju, iako je njegovo ime pominjano u skandalu “Stentovi”. On je jedan od preko 100 osumnjičenih koji se sumnjiči da je uzimao mito u ovom slučaju, a radi se o sumi od 21.985 eura, za koga Tužilaštvo vjeruje da je proslijeđivao pacijente u bolnicu “International Medicine Hospital”. Ove podatke je list “Zëri” potvrdio i u odluci Tužilaštva u kojoj stoje imena od preko 100 ljekara osumnjičenih u slučaju “Stentovi”. S druge strane u Gnjilanu na čelu Regionalne bolnice je i dalje Besim Guda na mjestu v.d. direktora. I on se nalazi na listi osumnjičenih Tužilaštva u slučaju “Stentovi”.

Guda, na osnovu podataka pronađenih od strane policije u kompjuteru “International Medicine Hospital” je u zamjenu za slanje pacijenata od ove bolnice dobio 300 eura. Gudina dva prethodnika su uhapšena zbog korpucije. Jedan prije nekoliko godina, dok je drugog policija uhapsila prije mjesec dana zbog osnovane sumnje za zloupotrebu službenog položaja i time je odmah smenjen sa radnom mjesta.

Etiketa: , ,