Počela rekonstrukcija Vlade Kosova


Utorak, 8 Novembra 2016

vlada-kosova

Priština – Demokratska partija Kosova je načinila imenovanja novih ljudi u nekim ministarstvima u okviru rekonstrukcije vlade Kosova, što se očekuje da će uskoro biti ozvaničeno.

Kako saznaje “Zëeri.info” Anila Statovci-Demaj, sa mejsta zamjenika ministra prosvjete će preuzeti dužnost zamjenika ministra za evropske integracije. Izvori “Zëri.info” su rekli da aktuelni zamjenik ministra za evropske integracije, Ramadan Ilazi, će biti imenovan za savjetnika predsjednika Skupštine, Kadrija Veselija.

Međutim, Mevludin Krasniqi, koji je do sada obavljao dužnost zamjenika ministra zdravlja će biti imenovan zamjenikom ministra obrazovanja, nauke i tehnologije. Također, isti izvori navode da, iako još nije ozvaničeno, međutim, sadašnji pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja, Ferat Shala, očekuje se da će biti imenovan na mjesto ministra. Ovi izvori su rekli da ove promjene koje će izvršiti PDK su ustvari rekonstrukcija Vlade Kosova. U međuvremenu, prema istim izvorima, LDK još nije izašao sa konkretnim imenima kada je riječ o imenovanjima./info-ks/

Etiketa: ,