Referendum o Danu Republike Srpske je u rukama RS-a i njenih građana


Ponedjeljak, 22 Augusta 2016

nikolic

Beograd – Komentarišući najavljeni referendum o Danu Republike Srpske u tom bh. entitetu krajem septembra, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da je ”taj referendum u rukama Republike Srpske i njenih građana“ te da ”oni sami odlučuju o tome“, javlja Anadolu Agency (AA).

”Referendum je demokratsko pravo svakog naroda. Rezultati referenduma nekada ne budu po volji široj zajednici, nekad ispadne i da su oni koji su ga organizovali, nisu bili u pravu. Ima i referenduma koji su doneli dobro svojim građanima. Republika Srpska sama vodi svoju politiku, na to ima pravo. Treaba da uzme u obzir širi kontekst, raspoloženje drugih država, koje odlučuju o našoj sudbini, u meri u kojoj ne gubi samostalnost“, rekao je Nikolić.

On je dodao da uvek treba voditi računa o tome šta velike države i oni koji su moćni misle o tome, ali da nikada ne treba izgubiti ni svoju samostalnost.

”Sve je u rukama Republike Srpske. Mislim da nikakvo mešanje nije ni poželjno zato što predstavlja grubo kršenje i suvereniteta i integriteta RS-a i samo mogu da kažem da će Srrbija poštovati svaku odluku koju građani RS-a donesu neposrednim izjašnjavanjem i pokušavati da za tu odluku dobije i široku međunarodnu podršku“, dodao je Nikolić.

Etiketa: , , , ,