Skupštini proslijeđen prijedlog budžeta za 2017. godinu


Petak, 25 Novembra 2016

budzet

Priština – Budžet Kosova za 2017. godinu biće 2 milijarde eura, izjavio je ministar finansija Kosova Avdullah Hoti, predstavljajući prijedlog zakona o budžetu na sjednici skupštinskog Odbora za budžet i finansije.

Hoti je kazao da prijedlog budžeta obuhvata osnove iz strateškog dokumenta Vlade i Skupštine Kosova, a da su u njegovoj izradi konsultovane sve budžetske organizacije, uključujući i opštine, pri čemu je, kako je ocijenio, raspodjela sredstava balansirana.

Govoreći o investicijama, Hoti je kazao da je budžetom predviđeno postići dva cilja – stvaranje prostora za kapitalne investicije i držanje pod kontrolom tekuće troškove. Dodao je da je prijedlog budžeta harmonizovan sa stavom Međunarodnog monetarnog fonda, te da će kako je uvjeren omogućiti privredni rast više od 4 %. Protiv ovog prijedloga budžeta glasale su opozicione partije, navodeći da ne garantuje ekonomski rast. Očekuje se da poslanici Skupštine Kosova sljedećeg četvrtka razmatraju prijedlog budžeta za 2017. godinu./RTK2/

Etiketa: , ,