Doktrinat toksiko-hegjemoniste properëndimore vazhdimisht helmonin shqiptarinë!


E mërkurë, 18 Korrik 2018

Autor: Savash VELIU

Janë shkollat Iluministe oxidentale të indoktrinuara me ideologji Françesko-katoliko Jezuite mbi KANUNE të rrepta Ushtarake që u mbollën dhunshëm në tokatë osmane kinse shkolla ‘progresiste’ dhe më pas të mbjellur edhe tek shqiptarët që do ushtronin mësime toksike me tendenc të prodhojn kriptoshqiptar mendësisht dhe shpirtërisht të oksiduar që sot si pasoj kemi njerëz me mendësi Trushpërlar ‘OPUS DEI’, me zemër neokomunistë të sëmur që veprojnë në emër të imperializmit properëndimorë…!

Këta shkolla arritën të regrutojnë një plejad /armatë/ murg partizanësh brenda shoqërisë shqiptare të boshatisur nga çdo vlerë kulturo-morale të mirëfillt kombëtar dhe fetar duke qenë të ftohtë e të rept ndaj çdo vlere tradicionale që brumosej me shekuj në mesin shqiptar e bastarduan atë me ringritjen e zotrave të pavlërë mitologjike si të ishin vlera kombëtare.

Janë kriptoshqiptarët partizan të dehur nga autarkia e politikës së shteteve imperialiste që përgadisnin luftëra pushtuese kolonialiste për të luftuar besimet hyjnore (veçanrishtë Islamin si Fe) me fanatizëm kanosëse e ekzekutuese të frymëzuar me Inkuizicionin Anglo-Katolikocentriste vrastare në shërbes të shtrirjes së interesave hegjemono perëndimore.

Gjatë shkollimit të këtyre kriptoshqiptarëve iu injektuanë në gjak e tru instruksione të llocojnë, torturojnë dhe të likuidojnë çdo lëvizje përparimtare që vepronte kokë më vetë brenda shqiptarisë në çdo periudhë kohore. Janë mbi 200 vite historike që vazhdojnë fushatatë jezuite të dalur për të gjahuar bijtë më të mirë të kombit si ‘tradhëtar’ duke mbjellur në vend të tyre mite mbi ‘patriota të rreme’ që tradicionalishtë vazhdojn edhe sot e kësaj dite.

Ishinë këto shkolla të sistemuar gogolësh që helmonin shoqërinë e shëndetshme duke ia bastarduar çdo vlerë të ngritur mbi dashuri njerëzore, thjeshtësi, modesti dhe solidarizim mes popujve vëllezëror, cilësi që ruanin nderin dhe moralin e popullit bashkë me vatanin si një Atdhe.

Hafiz Ali Korça do të thotë kështu; “Feja siguron moralin, siguron nderin dhe mallin. Por një komb kur e le fenë, më s’ka dert as për atëdhenë”!

Dëshmojmë në fshehjen më të madhe të historisë kombëtare si krim i inkorporuar me intriga dhe histori të rreme brenda saj falë komb-lëshuarve dhe fe-lëshuarve si lajthitja historike më e spikatur shoqërore që vazhdon mjerishtë edhe më tej përmes kriptoshqiptarëve trushpërlar properëndimor.

E gjithë ky proces ishte ide që të prokllamoj botën perëndimore me dukje si botë përparimtare (për vete Po, për tjerët Jo) dhe moderne në saje të Revolucionit famos Francezë si model jetese ndaj botës së tjetërsuar që në anën tjetër të arrihej largimi i Fesë nga Shteti me preteks të xhvesh Perandorinë Osmane edhe nga ky element fundamental të vetbesuarit në kulturën traditore të jetesës autorative, kështu më lehtë të arrihet të gllabërohej pushteti qendrorë dualist si pasoj e dobësimit të moralit fetar dhe atë politik në sistemin udhëheqës perandorak.

Prandaj prej vitit 1830 e këtej, brenda pushtetit otoman paralelisht ekzistonte edhe Lëvizja iluministe Xhon-Turke të infiltruar me mason në sistemin shtetëror si elemente destruktive krah perëndimit, version me atë të sotmen, Lëvizjen Gjyleniste ‘FETO’, me përpjekje të rrëxonin Halifatin Osman duke bërë krime barbare para syve të ndërkombëtarëve në emër të perandorisë !!!

Kriza e brendshme e perandorisë u shfaq nëpërmjet agjentëve xhonturkë me përhapjen e zullumit mbi popujtë e saj Osman ndaj vëllezërisë muslimane dhe asaj kristiane duke i fajësuar organet e shtetit osman me popullatën muslimane për krime të organizuara mbi kristianët. Qëllimi ishte ngritja e tensioneve dhe urrejtja mes popujve osman. Më pas përhapën tendenca për pavarësi dhe separatizëm të pashallarëve të ndryshëm të nxitura po nga xhonturqitë duke ua futur nacionalizmin si ide për krijimin e Republikave të ndara.

Përpjekja e Abdyl Hamidit për ta martuar Islamin me modernizmin u ndërpre brutalisht nga XhonTurqit spiuna perëndimor të përgatitur në vendet si Franca dhe Gjermania me arsimimë “laiko-iluministe”. Qendra kryesore jashtëkufitare e xhonturqve ishte Gjeneva. Plani i tyre ishte shpifja me ide Nacionaliste të Revolucionit Francezë, si komplotë mbi perandorinë osmane, duke ia nxir reputacionin dhe autoritetin që gëzonte ajo si perandori e fuqishme që synonte të reformoj veten.

Dhe sot janë ende po ata Shqiptarë ateisto-katoliko-ortodokse që ishin kalitur me ide kanibaliste e të mbrapshta si kontingjenti më i përshtatshëm dhe më i manipuluar nga radikalizmi dhe ekstremizmi Sekularist properëndimor me vizione imperialiste, shkaku i mungesës së emancipimit, shkallës së ulët të arsimimit kombëtar, fanatizmit dhe traditës iluministe antikombëtare që sot seriozisht dërmojnë bedemet e ekzistencës së qenësisë shqiptare si faktor kombëtar në të mirën e saj etnike!

*Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e Prizren Post.

Etiketa:
Të fundit