Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Shqipëria konkurente për çmimin e letërsisë europiane

Prizren Post | 01:30 - 15.08.2014

Shqipëria përzgjidhet për herë të parë si një ndër vendet që konkurojnë për çmimin e letërsisë europiane. Ambasadori i Bashkimit Europian në Shqipëri Ettore Sequi deklaroi se ky projekt  ka si synim promovimin kulturor të vendeve europiane, pasi kultura është pararendëse e ekonomisë dhe politikës në rrugën drejt integrimit.

“Për herë të parë Shqipëria është një ndër vendet që është përzgjedhur për cmimin europian të Letërsisë. Kjo është pjesë e politikë sonë për të promovuar kulturën e vendeve të Europës. Fondi për bashkëpunimin kulturor midis vendeve ku përfshihet edhe fondi për letërsinë 6 vitet e ardhshme është rreth 1.6 miliard euro. Ky konkurs për Shqipërinë është një mundësi për të treguar talente të reja në botën e letërsisë të cilët tashmë do të njihen edhe përtej kufijve.

Kryetari i Shoqatës së botuesve Shqiptar Petrit Ymeri deklaroi se ende ekzistojnë një sërë problemesh dhe pikërisht për këtë duhet mbështetje.

Shkrimtarët që mund të marrin pjesë në këtë konkurs mund të paraqesin pranë jurisë 2 deri në katër libra të botuar të paktën në 3 apo 4 gjuhë të huaja. Fituesi zgjidhet nga juritë e vendeve përkatëse dhe më pas çmimi për letërsinë europiane shpallet në Frankffurt në panairin e librit.


Bëni një koment