Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Apple planifikon të përdorë ekranet IGZO në pajisjet e ardhshme

Prizren Post | 11:04 - 14.07.2013

Apple planifikon të përdorë ekranet IGZO në pajisjet e ardhshmeVersionet e ardhshme të iPad dhe MacBook duhet të ofrojnë bateri me jetë më të gjatë, të paktën sipas një raporti të ri.

Apple planifikon të përdorë ekranet IGZO në iPad dhe MacBook, tha Apple të mërkurën, duke cituar një raport nga ueb faqja koreane IT News. Nëse është e vërtetë, do të thotë se teknologjia do të përdoret në pajisjet e ardhshme, të planifikuara për të dalë në gjysmën e parë të vitit 2014.

Apple thuhet se është duke biseduar me Sharp dhe LG Display në lidhje me prodhimin e ekraneve. IT News raporton se Sharp tashmë është duke rritur prodhimin e ekraneve IGZO, ndërsa LG është duke përmirësuar ekranet e saj ekzistuese OLED dhe LCD.

Ekranet IGZO (indium galium zink oksid) ofrojnë disa përfitime mbi ekranet konvencionale, sipas një analisti të DisplaySearch, i cili foli me CNET në shkurt të vitit 2012.

Filmi i hollë i transistorëve të përdorur në ekrane, lejojnë më shumë dritë në anë e pasme, duke i bërë ekranet më të ndritshme. Numri i llambave LED gjithashtu mund të reduktohet, duke ulur koston e përgjithshme. Së fundmi, ekranet IGZO përdorin një dendësi të lartë të pikselëve, e cila redukton tendosjen në bateri, duke lejuar që bateria të ketë një jetë më të gjatë.


Bëni një koment