As 5G nuk mundi të shpëtonte shitjet e smartphone-ve në vitin 2020


E shtunë, 26 Dhjetor 2020

Ky do të ishte viti i 5G. Do të ishte viti kur teknologjia wireless e gjeneratës së ardhshme ndihmoi në përmbysjen e disa trendeve shqetësuese makro për industrinë – ose së paku ndihmoi në ndalimin e disa “gjakderdhjeve”.

Por planet më të mira të përcaktuara, dhe të gjitha këto. Me rreth një javë të mbetur në vit, mendoj se është shumë e sigurt të thuash që 2020 nuk përfundoi ashtu siç kishin shpresuar shumica dërrmuese prej nesh. Është një listë që sigurisht përfshin pjesën më të madhe të prodhuesve të smartphone-ve.

Ishte aq keq sa një rënie globale prej 5.7% nga viti në vit për tremujorin e tretë përbënte një lajm të mirë. Në një vit normal, kjo nuk do të kualifikohej si një lajm i mirë për shumë industri jashtë shitjeve të bombolave të dylli dhe asbestit. Por ka disa standarde me të cilat 2020 ishte një vit normal, kështu që tani do të marrim pak frymë në faktin se një rënie prej 5.7% ishte një rënie dukshëm më e theksuar sesa ~ 20%.

Të fundit