Daçiq ankohet për krizën politike në Kosovë


E hënë, 16 Maj 2016

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq në fjalimin e tij para anëtarëve të Këshillit të Sigurimit është ankuar për krizën politike në Kosovë.

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq ka deklaruar se Serbia është e përkushtuar që të zgjidhë të gjitha problemet me mjete paqësore, por Prishtina ende nuk ka marrë hapat e nevojshëm për të përmbushur marrëveshjet e arritura në Bruksel.

Sipas tij, kriza politike në Prishtinë është e njollosur dhe ekziston rreziku që anëtarët që janë më nacionalist, pakënaqësitë e tyre t’i shfaqin te komunitetet, veçanërisht komuniteti serbë.

Ai para anëtarëve të Këshillit të Sigurimit ka shtuar se të drejtat e serbëve në Kosovë ende janë të cenuara, kurse, problemi i kthimit të të zhvendosurve, ende po vazhdon për shkak se të ekzistencës së tyre ekonomike por edhe për shkak të sigurisë.

Etiketa: , ,
Të fundit