Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Dimër përrallor në Rusi: Lumi i ngrirë ofron pamje mbreslënëse

Prizren Post | 01:03 - 05.01.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Moskë – Lumi që rrjedhë në gjatësi prej 503 kilometrave ndërsa në muajin nëntor ngrihet nga i ftohti duke mbetur i tillë deri në mars apo prill.

Lumi “Moskë” i cili rrjedhë nga rajoni Smolensk dhe kalon nëpër kryeqendrën ruse paraqet atraksion të vërtëtë gjatë stinës së dimrit.

Lumi rjedhë në gjatësi prej 503 kilometrave ndërsa në muajin nëntor ngrihet nga i ftohti duke mbetur i tillë deri në mars apo prill. Temperatura në pjesën e lumit në fjalë, rreth 140 kilometra larg kryeqendrës ruse, arrin në minus 20 gradë celsius, ndërsa fororeporteri i Anadolu Agency (AA) ka kapur momente mbreslënëse të lumit të akullt i cili që nga viti 1937 bashkë me lumin Volga i mundëson Moskës lidhje ujore me portet detare.


Etiketa:
Arivisti Company