Disa fakte rreth veturave Lamborghini


E premte, 19 Maj 2017

1. Lamborghini ka marrë emrin nga krijuesi i firmës Ferruccio Lamborghini.

2. Ferrucio Lamborghini ka marrë frymëzimin që të krijojë një makinë sportive, pasi kishte blerë një Ferrari dhe një Maserati, me të cilët nuk ishte i kënaqur

3.Lamborghini i parë ka qenë modeli 350GTV i vitit 1963 me një shpejtësi maksimale prej 280 km/h.

4. Makinat e para të Lamborghini-t kanë pasur një motor V8 dhe pastaj V12, por tani posedojnë motor V10.

5. Lamborghini ka qenë nje firme e vetme, por pastaj është blerë nga firma gjermane Audi AG.

6. Makina më e shpejtë e Lamborghinit është modeli Murcielago Le-Mans, që arrin shpejtësinë maksimale prej 340 km/h.

7. Modelet e reja të Lamborghini kanë sistemin e dyerve Scissor.

8. Prodhimi i parë i Lamborghini ka qenë Traktor

Etiketa: ,
Të fundit