Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Europa të pranojë Islamin si pjesë e familjes së saj

Prizren Post | 19:38 - 27.06.2013

Bruksel, 27 qershor Ekmeleddin İhsanoğlu kreu i OBI, ka thënë se Evropa duhet ta pranojë Islamin si anëtarë të familjes së saj dhe jo si një mik i kësaj familjeje.

Eliminimi Islamik nënkupton shpërfilljen e rolit ndikues të civilizimit islam në formimin e revolucionit civilizues perëndimor, tha z. İhsanoğlu. Nëse Islami kthehet në një doktrinë politike, atëherë ai do të jetë një thikë e mprehur në dy anë rezultatet e të cilit vihen re në Francë, Norvegji dhe vende të tjera evropiane. Muslimanët në Europë përbëjnë 8-9% të popullsisë dhe kjo është në kohën kur politikanët e ekstremit të djathtë në Evropë kohët e fundit kanë përdorur ton të ashpër kundër pakicave muslimane në Europë, shtoi ndër të tjera sekretari i përgjithshëm i OBI.


Etiketa:

Bëni një koment