Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Haraçi arsyeja pse ikin investitorët nga Kosova

Prizren Post | 09:39 - 14.01.2014

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Prishtinë, 14 janar – Derisa bizneset detyrohen të paguajnë haraç, Kosovës vështirë se do t’ia mësyjnë investitorët e huaj. E sidomos kur krijohet përceptimi i përgjithshëm se haraçkërkuesit janë të lidhur edhe me policinë, gjykatat dhe politikën. Kështu thonë njohësit e ekonomisë, sipas të cilëve kjo edhe është arsyeja përse ekziston frika e raportimit të këtyre rasteve nga ana e bizneseve.

Megjithatë, sipas gazetës ‘Tribuna’, disa afaristë kanë marrë guximin dhe kanë njoftuar organet e sigurisë. Tani EULEX është duke i hetuar 13 raste të haraçit, derisa në Policinë e Kosovës janë raportuar 34 ankesa të ngjashme.


Bëni një koment