Historia e takimeve Shqipëri – Rumani (Foto)

rumaniashqipri

Shqipëria dhe Rumania janë takuar edhe më parë njëra me tjetrën në miqësore dhe kampionate evropiane. Janë nëntë takime që Rumania ka rezultate pozitive në ndeshje kundër shqiptarëve.

Kjo do të thotë që Kombëtarja e Shqipërisë nuk i ka punët mirë në ballafaqimet me Rumaninë.
Në të kaluarën saktësisht në vitet, 2007 dhe 1987 Shqipëria ka pësuar humbje nga rumunët me rezultate të thella, (6-1 dhe 5-1).

Rezultate pozitive Shqipëria ka arritur vetëm në vitet 2010 dhe 2011 ku kishte barazuar me rezultat 1 me 1. Humbja e fundit që rumunët ia shkaktuan Shqipërisë ishte viti 2014 në një miqësore me rezultat 1 me 0.
Në foto janë të gjitha ndeshjet e Shqipërisë me Rumaninë.

rummanishqipri

Leave a Reply