Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Kullat e Jasharajve në gjendje të rëndë

Prizren Post | 21:03 - 16.10.2018

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Prekaz – Gjendja e kullave të familjes Jashari në Prekaz vazhdon të jetë e rëndë, raporton KTV.

Nga Agjencia për Menaxhimin e Memorialeve thonë se po presin miratimin e projektligjit për këtë kompleks, në mënyrë që të mund të intervenojnë.

Por për të nisur këtë projekt, duhet fillimisht të miratohet projektligji për kompleksin “Adem Jashari”, të cilin Kuvendi i Kosovës të hënën nuk arriti ta miratojë.

Bislim Zogaj thotë se deputetët duhet t’i lënë anash inatet politike dhe ta shtyjnë përpara sa më shpejt këtë projektligj.

Në seancën e Kuvendit, që u mbajt të hënën në mungesë të deputetëve të LDK-së dhe Vetëvendosjes, nuk u arrit kuorumi për votim në lexim të dytë të këtij projektligji. Projektligji parasheh që tenderin për konservim duhet ta shpallë një komision ndër -institucional dhe të jetë ndërkombëtar. Këtë vit Qeveria kishte ndarë buxhet prej 1 milion eurosh për intervenuar në këtë kompleks.


Etiketa:

Bëni një koment

Arivisti Company