Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Lonely Planet: Kosova destinacioni i 4-të më i mirë në Europë

Prizren Post | 00:28 - 23.05.2018

Kosova me ndërtimet e vjetra otomane, vjen e katërta në sugjerimet e Lonely Planet.

“Për disa vitet e fundit, Kosova, e cila feston një dekadë pavarësie në 2018, ka rënë në buzë të radarëve për eksploruesit e njohur”, shkruan LonelyPlanet për Kosovën.

Nga shumë metra demografik dhe administrativ, ky komb në formë diamanti në zemër të gadishullit të Ballkanit është ende një i ri.

“Por arsyeja për popullaritetin e lulëzuar të vendit si një destinacion udhëtimi është i thjeshtë – udhëtimi i avionëve nga pothuajse kudo në Evropë i çon udhëtarët jashtë rrjetit tipik të turizmit dhe në një botë të re të përvojave të aventurës dhe kulturës të ushqyer nga shpirti i dukshëm i botës së vjetër”, shkruan Lonely Planet, një platformë elektronike, që promovon vende turistike.


Etiketa:
Arivisti Company