Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Mediat e Beogradit: Me armatimin që ka, Serbia është më e forta në rajon (Video)

Prizren Post | 12:33 - 22.05.2017

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Beograd – Sipas mediave serb, tensionet në Ballkanin perëndimor janë ngritur “pas deklaratave të kryeministrit shqiptar Edi Rama për Shqipëri të madhe, zgjedhjes kryeparlamentar të Maqedonisë, Talat Xhaferi, ish-komandanti i UÇK-së, si dhe lirimin nga Franca të Ramush Haradinajt”.

Mediat serbe shkruajnë se duke marrë parasysh numrin e ushtarëve, si dhe armatimin që posedojnë këto shtete, Serbia është më e fuqishmja nëse krahasohet me Shqipërinë, Maqedoninë, si dhe forcat vendore dhe ndërkombëtare në Kosovë, transmeton Zeri.info.

Ja numri i ushtarëve dhe armatimi i këtyre shteteve:

Serbia:

Ushtarë:

36000

Tanke:

212

Avionë:

95

Helikopterë:

64

Sisteme raketore:

82

Kosova:

Ushtarë të KFOR-it:

4000

Ushtarë të FSK-së:

4000

ROSU:

150

Tanke:

0

Avionë:

0

Helikopterë:

16

Sisteme raketore:

0

Shqipëria:

Ushtarë:

8000

Tanke:

0

Avionë:

0

Helikopterë :

27

Sisteme raketore: 0

Maqedonia:

Ushtarë:

8000

Tanke:

31

Avionë:

0

Helikopterë:

16

Sisteme raketore:

24

Mali i Zi:

Ushtarë:

1853

Tanke:

0

Avionë:

0

Helikopterë:

13

Sisteme raketore:

0


Etiketa:

Bëni një koment