Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Meta: Në Shqipëri nuk ka radikalizëm fetar, por politik

Prizren Post | 10:14 - 23.09.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tiranë – Kryeparlamentari Ilir Meta në takimin ndërombëtar të Komitetit të Monitorimit të PACE-s deklaroi se Shqipëria është shembull për bashkëjetesen fetare.

Meta tha se Tirana është si Jeruzalemi, por fjalën këtu e ka paqja. “Në Shqipëri, myslimani dhe katoliku urojnë dhe festojnë festat e njëri-tjetrit. Shqipëria është vend i harmonisë fetare”, tha ai.

Sipas tij, në Shqipëri nuk ka radikalizëm fetar, por politik. “Disa politikanë flasin për paqen, por veprojnë me urrejtje. Ne nuk kemi radikalizëm fetar, por politik dhe sfida jonë është që të luftojmë së bashku këtë lloj radikalizmi”, vijoi Meta.


Bëni një koment