Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Në Çeçeni ndërtohet xhamia high tech

Prizren Post | 09:37 - 18.05.2014

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Në qytetin Argon të Çeçenisë, të premten është inauguruar xhamia “Emani Kadirova”.
Xhamia në fjalë, sipas këshillit të myftilerëve, është e pashembullt në rang botëror dhe është një xhami high tech, pasi nga larg ajo i ngjan një disku fluturues.

Xhamia ka dy minare, një kube të madhe dhe nxë pesë mijë besimtarë njëherazi. Inaugurimi i xhamisë është shoqëruar me ilahi islame. Paralelisht është mbajtur dhe maratona e Xhamisë, e cila ka startuar nga qendra e kryeqytetit Grozni dhe ka përfunduar tek xhamia e re. /ardhmeriaonline/


Bëni një koment

Arivisti Company