Një natë e gjatë pas ndërhyrjes së një pjese tē ushtrisë Turke pēr tentativën e grushtit të shtetit me një puç ushtarak

Sokol BRAHAJ

Sokol BRAHAJ

Nje nate e gjate pas nderhyrjes se nje pjese e ushtrise Turke per tentativen e grushtit të shtetit me nje puç ushtarak.
Nje pjese e Oficereve te Ushtrise Turke ka tentuar aplikimin per te rrezuar qeverine dhe marre drejtimin e shtetit nen kontroll totalisht.
Gjendja aktuale eshte shume e trubullt per momentin po çdo minut e me shume miliona njerez dalin shesheve te Turqisie.

Radio Televizioni Turk TRT me te gjitha kanalet e saj eshte marre nen kontroll nga disa ushtarake, dhe ka shpalle gjendje te jashtezakonshme dhe ka urdheruar mosdaljen e asnje njeriu jashte shtepive, kush del ne rruge do te qellohet me arme.
Kryeministri, Presidenti, Pjesatare te qeverise, ishkreministri, ishpresidenti po bejne thirrje vazhdimisht se ky nuk eshtetentim per puç ushtarak nderhyrje e disa oficereve opozitare te ushtrise ku me tani (ne oren 23.00 lokale te Turqise) kane filluar arrestimet e oficereve kryengrites, ftojme mbare popullin te dali ne sheshe pa asnje frige se ushtria komandohet dhe mer urdhera vetem nga kryekomandanti i cili eshte presidenti i shtetit. Shefi i shtabit aktualisht eshte marre peng nga oficeret kryengrites. Populli turk pas thirrjes se Presidentit ka dale në rruge per të protestuar. Populli filloi te dale ne rruge dhe ne shume vende detyroi ushtrine te terhiqet me tanket te cilet kishin dalur neper disa rruge.
Opozita nacionaliste turke shpreh qendrimin e saj prane qeverise. po ashtu dhe opozita socialiste shpreh qendrimin e saj duke nenvizuar se jemi kundra çdo lloj puçit ushtarak.
I Pari Prononcim nga ushtria vjen me nje deklarate te gjeneralit ku thote qe nuk eshte plan i shtabit te pergjthshem te ushtrise.

TRT eshte e mbydhur por aktualisht kontrolli i shtetit eshtetotalisht i qeversie dhe i presidentit, populli ku flitet qe e ka kaluar numrin mbi 60% te popullit turk eshte ne rruge Ankara, Istanbul, Izmir, Trabzon Edirne, Eskişehir, Bursa, Adana, Gaziantep, Urfa, Mardin, Çanakkale, Antalya, Balıkesir, Kütahya, Aydın, Konya, Rize, Diyarbakır, Kayseri, Samsun, Uşak, Bolu, Tekirdağ e mbare Turqia…

Si gazetar jam duke marre informacione edhe nga burimet e ushtrise e te drejtorise se policise por edhe informaione nga Presidenca, Kryeministria, Prefekturat e shume qyteteve dhe ne asnjeren nuk shikohet nje qendrueshmeri totale e ushtrise per puç ushtarak. Duket se eshte nje prove per puç ushtarak qe i behet demokracise Turqise.
Te dhenat japin shifra mbi 17 polic te vrare nga ushtaret tek Departamenti i Operacioneve Speciale ne Ankara. Avonet F-16 te ushtrise rrezojne helikopteret e drejtuar nga iniciatoret e puçit ushtarak.
Aktualisht Asambleja Parlamentare Turke u mbledh, pjesmarrja e deputetve tani drejtpersedrejti eshte duke pefshire te gjitha partita, dhe unimalisht te gjitah partite denojne nje tentim te tille kundra demokracise.
Parlamenti hapi seancen e jashtëzakonshe: Jemi perballe nje nderhyrjes per puç ushtarak qe don me rrenua demokracine tone.

FLASH from TURKEY: Sherbimi İntelegjent i Turqise MİT, prononcon per mediat se tentativat e grushtit të shtetit per puç ushtarak nga disa oficere arrogante eshte marre nen kontroll (02.45)
FLASH from TURKEY: TRT (Radio Televizioni Turk) dhe te gjithe kanalet e saj vazhdojne transmetimin LİVE.
Flasin gazetaret se si e perjetuan arrogancen antinjerezore te disa oficereve duke perdorur force e dhune (02:55).

*Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e Prizren Post.

Leave a Reply