Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Numri i kurdëve sirianë të strehuar në Turqi arrin në 100 mijë

Prizren Post | 15:42 - 22.09.2014

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mbi 100 mijë kurdë sirianë janë larguar drejt Turqisë gjatë 24 orëve të fundit pasi militantët e ISID-it kanë avancuar në verilindje të Sirisë, njoftoi OKB-ja.

Mbi 100 mijë kurdë sirianë janë larguar drejt Turqisë gjatë 24 orëve të fundit pasi militantët e ISID-it kanë avancuar në verilindje të Sirisë, njoftoi OKB-ja.

“Kryqi i Kuq ka riforcuar aktivitetin e tij për të ndihmuar qeverinë e Turqisë për t’iu ardhur në ndihmë 100 mijë sirianëve kurdë të larguar 24 orët e fundit”, theksoi organizata e specializuar e OKB-së në një komunikatë të publikuar.

”Përveç tjerash, qeveria turke dhe Gjysmëhëna e Kuqe turke po përgatiten për mbërritjen e mundshme të qindra mijëra refugjatëve të tjerë në ditët e ardhshme, ndërkohë që luftimet vazhdojnë”, theksoi organizata.

Turqia hapi të premten kufijtë për refugjatët sirianë që nisën të largohen nga rajoni i Ain al-Arab, rrethuar nga militantët të ISID-it.

“Ky fluks masiv (…) tregon nevojën për të mobilizuar ndihmën ndërkombëtare për të mbështetur vendet fqinje të Sirisë”, deklaroi në një komunikatë, Komisioneri i Lartë për Refugjatët i OKB-së, Antonio Guterres duke përshëndetur Turqinë për hapjen e kufijve të saj për sirianët kurdë.


Bëni një koment