Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Përgjatë 10 muajve në komunikacion mbi 100 te vdekur

Prizren Post | 10:35 - 30.11.2013

Prishtinë, 30 nëntor – Numri i personave që kanë vdekur në aksidente komunikacioni është rritur sivjet.

Nga janari deri në tetor të këtij viti, kanë vdekur 131 persona si pasojë e këtyre aksidenteve. 31 prej tyre, kishin qenë këmbësor.

Kjo shifër është 3 për qind më e lartë se në periudhën e njëjtë të 2012-s.

Ndërkaq janë lënduar mbi 8 mijë persona nëpër aksidente rrugore, shifër kjo 13 për qind më e lartë se vitin e kaluar.

Përfaqësuesit e Policisë së Kosovës, vlerësojnë se ndër shkaktarët kryesor të aksidenteve me fatalitet janë: shpejtësia, manipulimi i pasigurte i automjeteve, si dhe rrezikshmëria e rrugës./koha/


Etiketa:
Arivisti Company