Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Përkundër presionit ndërkombëtarë ndaj taksës 100% Qeveria nuk zmbrapset

Prizren Post | 09:12 - 05.12.2018

PRISHTINË – Qeveria e Kosovës, më 21 nëntor të këtij viti ka rritur në 100 për qind taksën doganore ndaj produkteve të Serbisë dhe Bosnjës e Hercegovinës.

Derisa kjo masë nuk u prit mirë nga ndërkombëtarët të cilët vazhdimisht kërkojnë që kjo taksë të largohet, subjektet në pozitë, opozita, bizneset, qytetarët e ekspertë të ekonomisë e kanë mirëpritur taksën e vendosur nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë dhe të miratuar nga Qeveria.

Komisioneri për Politika të Fqinjësisë dhe Negociata të Zgjerimit të BE-së, Johannes Hahn gjatë një konference për shtyp pas takimit me liderët e institucioneve në Kosovë, tha se taksa doganore është kundër parimeve të Marrëveshjes për Tregti të Lirë (CEFTA) dhe zgjidhja e çështjeve duhet të bëhet në mënyrë bilaterale.

Hahn ka thënë se në takimet me liderët ka qenë i fokusuar në zgjidhjen e çështjeve që kanë të bëjnë me tregtinë për dy vendet.

“Ne të gjithë kemi qenë të befasuar dhe në një mënyrë të zhgënjyer dhe kjo nuk është diçka që nuk duhet të mbetet në fuqi. Kam ofruar që të fokusohemi në mënyrë specifike rreth këtyre çështjeve që kanë të bëjnë me tregtinë dhe t’i zgjidhim sa më shpejt që është e mundur. Që të kontribuojmë në dialogun që është i rëndësishëm jo vetëm për dy vendet, por edhe për rajonin”, ka thënë Hahn.

Pas një takimi me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, Hahn ka shkruar në Twitter se po pengohet zbatimi i marrëveshjes së CEFTA-së dhe REA-së, sa i përket bashkëpunimit rajonal.


Etiketa:

Bëni një koment